Soorten innovaties

Bij farmaceutische innovatie wordt vaak alleen gedacht aan het ontdekken van een nieuwe werkzame stof. Maar, er zijn veel meer vormen van geneesmiddeleninnovatie.

First in class innovaties

Een belangrijk deel van het R&D portfolio van Sanofi bestaat uit zogenoemde ‘first in class’ actieve bestanddelen. Het werkingsmechanisme van deze bestanddelen verschilt van alle andere producten, die nog in ontwikkeling of al op de markt zijn.

Nieuwe toepassingen: Life Cycle Management

Life Cycle Management neemt een belangrijk deel van de R&D activiteiten in beslag en betreft het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe toepassingen (indicatiegebieden) voor bestaande actieve bestanddelen en geneesmiddelen.

Bevolkingsspecifiek onderzoek

De stofwisseling van de ene bevolkingsgroep werkt niet hetzelfde als die van de andere. Het metabolisme van bijvoorbeeld Chinezen en Japanners reageert anders op bepaalde stoffen dan dat van Europeanen. Een innovatie voor de ene groep kan zonder aanpassingen geen of zelfs een averechts effect hebben voor de andere.

Daarom moet de veiligheid en effectiviteit van geneesmiddelen voor bepaalde bevolkingsgroepen apart worden onderzocht. Het onderzoeksprogramma van Sanofi is aangepast op de specifieke behoeften van bevolkingsgroepen.

Regiogebonden onderzoek

Verschillende delen van de wereld hebben specifieke gezondheids- vraagstukken. De tropische ziekten zijn daarvan het duidelijkste voorbeeld. Sanofi heeft zich toegelegd op de ontwikkeling van behandelingen voor malaria, tuberculose, slaapziekte en leishmaniasis.

Toedieningsvormen en hulpmiddelen

Hulpmiddelen, zoals injectiepennen en –spuiten of inhalers zorgen voor een gemakkelijker gebruik, een betere dosering van de geneesmiddelen en voor therapietrouw. Daarbij vragen biotechnologische producten om heel specifieke manieren van toediening. Sanofi legt zich meer toe op de innovatie van deze hulpmiddelen.

Focus

Verantwoord ondernemen

Sanofi zoekt continu naar een balans tussen toegang tot goede gezondheidszorg, innovatie en duurzaamheid van zorgsystemen.

Lees meer

Kengetallen

In 2016 heeft Sanofi € 5,2 miljard geïnvesteerd in R&D. De helft van de banen is in Europa, evenals de helft van de klinische studies. Acht van de 14 R&D sites staan in de EU.

Lees meer

Onderzoek in Nederland

Sanofi voert in Nederland relatief een groot aantal studies uit naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, auto-immuunziekten, zeldzame ziekten, diabetes en hart -en vaatziekten.

Lees meer

Kosten geneesmiddelen in Nederland

In 2016 werd in Nederland € 96 miljard uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. € 5 miljard daarvan was voor geneesmiddelen die worden vergoed uit het basispakket.

Lees meer

Duurzame werkwijzen

In de afgelopen 30 jaar kwam 34% van de nieuwe kleine moleculen uit flora en fauna (vaccins en biologische geneesmiddelen niet meegerekend). Sanofi zoekt voortdurend naar synthetische vormen van de natuurlijke actieve stoffen.

Lees meer
Nieuws

Sanofi Award voor Maarten Deenen

De Sanofi Award 2017 voor de beste onderzoekspublicatie van een ziekenhuisapotheker in 2016 is toegekend aan Dr Maarten Deenen.

Lees meer

AMR kan zich ontwikkelen tot levensbedreigend issue

Sanofi introduceert een nieuwe app in de strijd tegen antimicrobiële resistentie, speciaal voor kinderen en tieners.

Lees meer

Wereld Diabetes Dag in teken van vrouwen

Wereld Diabetes Dag staat geheel in het teken van vrouwen en diabetes en hun recht op een gezonde toekomst.

Lees meer

Verpleegkundigen signaleren problemen met medicijnen

NIVEL: 85% van de verpleegkundigen en verzorgenden heeft in het werk te maken met patiënten die hun medicijnen niet goed gebruiken.

Lees meer

Nationale servicedesk personalised medicine

Op 1 februari 2018 start de nationale servicedesk voor verantwoord omgaan met vraagstukken over Personalised Medicine.

Lees meer
Ontvang ook onze nieuwsbrief