Informatie over ziekten

Sanofi heeft haar langlopende programma´s toegespitst op preventie (vaccins) en op de behandeling van ziekten, die een grote bedreiging vormen in ontwikkelingslanden:

Strijd tegen de drie grootste pandemieën

Sanofi heeft geneesmiddelen voor bestrijding van twee van de drie grootste pandemieën op het zuidelijk halfrond: malaria en tuberculose. Al meer dan 20 jaar participeert Sanofi Pasteur in het onderzoek naar een vaccin voor de derde grote pandemie: HIV / AIDS.

Partnerships

Programma’s in de strijd tegen pandemieën kunnen niet slagen zonder partners. Sanofi werkt samen met publieke en private, (inter)nationale en multilaterale organisaties.

Sanofi is een van de oprichters en partners van het Access Accelerated Initiative (AAI), een nieuwe coalitie om de impact van niet-overdraagbare ziekten (NCD’s) in lage- en middeninkomens landen aan te pakken. Ook werkt Sanofi samen met onder meer de WHO, de Bill en Melinda Gates Foundation en DNDi op het gebied van veronachtzaamde tropische ziekten (NTD’s), zoals polio, slaapziekte en Lymfatische filariasis.

who_sanofi_collaborative_report

Rapport Samenwerking Sanofi-WHO 2006-2011

Lees meer over de partnerships in de strijd tegen de belangrijkste ziekten in ontwikkelingslanden: Malaria, Knokkelkoorts, Tuberculose, Slaapziekte, Leishmaniasis, Diabetes, Epilepsie en Geestesziekten.

Humanitarian Sponsorship

De staat van de gezondheidszorg en het niveau van nationale ontwikkeling hangen nauw samen. Daarom ondersteunt Sanofi al bijna twintig jaar niet alleen preventie en behandelingsprogramma’s maar investeert het bedrijf ook in voorlichting en maatschappelijke ondersteuning.

Deze activiteiten zijn, samen met de ‘noodhulp’ gebundeld in de Sanofi Espoir Foundation.

Meer informatie

 

Focus

Verantwoord ondernemen

Sanofi zoekt continu naar een balans tussen toegang tot goede gezondheidszorg, innovatie en duurzaamheid van zorgsystemen.

Lees meer

Kengetallen

In 2016 heeft Sanofi € 5,2 miljard geïnvesteerd in R&D. De helft van de banen is in Europa, evenals de helft van de klinische studies. Acht van de 14 R&D sites staan in de EU.

Lees meer

Onderzoek in Nederland

Sanofi voert in Nederland relatief een groot aantal studies uit naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, auto-immuunziekten, zeldzame ziekten, diabetes en hart -en vaatziekten.

Lees meer

Kosten geneesmiddelen in Nederland

In 2016 werd in Nederland € 96 miljard uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. € 5 miljard daarvan was voor geneesmiddelen die worden vergoed uit het basispakket.

Lees meer

Duurzame werkwijzen

In de afgelopen 30 jaar kwam 34% van de nieuwe kleine moleculen uit flora en fauna (vaccins en biologische geneesmiddelen niet meegerekend). Sanofi zoekt voortdurend naar synthetische vormen van de natuurlijke actieve stoffen.

Lees meer
Nieuws

Sanofi Award voor Maarten Deenen

De Sanofi Award 2017 voor de beste onderzoekspublicatie van een ziekenhuisapotheker in 2016 is toegekend aan Dr Maarten Deenen.

Lees meer

AMR kan zich ontwikkelen tot levensbedreigend issue

Sanofi introduceert een nieuwe app in de strijd tegen antimicrobiële resistentie, speciaal voor kinderen en tieners.

Lees meer

Wereld Diabetes Dag in teken van vrouwen

Wereld Diabetes Dag staat geheel in het teken van vrouwen en diabetes en hun recht op een gezonde toekomst.

Lees meer

Verpleegkundigen signaleren problemen met medicijnen

NIVEL: 85% van de verpleegkundigen en verzorgenden heeft in het werk te maken met patiënten die hun medicijnen niet goed gebruiken.

Lees meer

Nationale servicedesk personalised medicine

Op 1 februari 2018 start de nationale servicedesk voor verantwoord omgaan met vraagstukken over Personalised Medicine.

Lees meer
Ontvang ook onze nieuwsbrief