Epilepsie

Epilepsie is een van de meest voorkomende, chronische neurologische aandoeningen ter wereld. Wereldwijd hebben meer dan 50 miljoen mensen epilepsie. Hiervan woont bijna 80% in lage- en middeninkomenslanden. De meesten daarvan krijgen geen behandeling. Dit hoewel in 70% van de gevallen epilepsie succesvol kan worden behandeld met geneesmiddelen.

Behandeling, voorlichting en opleiding

Sanofi was een van de eerste farmaceutische bedrijven die zich inzette om de toegang tot zorg voor patiënten met epilepsie in ontwikkelingslanden te verbeteren. Programma’s in Latijns-Amerika, Afrika en Azië richten op de volgende prioriteiten:

  • Verbeteren van toegang tot zorg
  • Bestrijden van stigmatisering
  • Trainen van zorgverleners in diagnose en behandeling van epilepsie
  • Toepassen van gedifferentieerd prijsbeleid om de noodzakelijke geneesmiddelen toegankelijk te maken voor de armste patiënten.

Stripboeken

In sommige landen worden kinderen met epilepsie van scholen geweerd, omdat gedacht wordt dat ze bezeten zijn of de ziekte besmettelijk is. Om meer begrip te kweken voor epilepsie heeft Sanofi de ontwikkeling van een stripboek ondersteund: “Savane Bien”, “We’ll make it”.

Het stripboek is gelanceerd in Benin, Cameroon, de Comoros eilanden, Ethiopië,  Kenia  en Madagascar. Het is verkrijgbaar in Frans, Engels, Malagasisch en  Amharisch. Eenzelfde stripboek wordt nu ontwikkeld voor Latijns Amerika en India.

Meer informatie

Focus

Verantwoord ondernemen

Sanofi zoekt continu naar een balans tussen toegang tot goede gezondheidszorg, innovatie en duurzaamheid van zorgsystemen.

Lees meer

Kengetallen

In 2016 heeft Sanofi € 5,2 miljard geïnvesteerd in R&D. De helft van de banen is in Europa, evenals de helft van de klinische studies. Acht van de 14 R&D sites staan in de EU.

Lees meer

Onderzoek in Nederland

Sanofi voert in Nederland relatief een groot aantal studies uit naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, auto-immuunziekten, zeldzame ziekten, diabetes en hart -en vaatziekten.

Lees meer

Kosten geneesmiddelen in Nederland

In 2016 werd in Nederland € 96 miljard uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. € 5 miljard daarvan was voor geneesmiddelen die worden vergoed uit het basispakket.

Lees meer

Duurzame werkwijzen

In de afgelopen 30 jaar kwam 34% van de nieuwe kleine moleculen uit flora en fauna (vaccins en biologische geneesmiddelen niet meegerekend). Sanofi zoekt voortdurend naar synthetische vormen van de natuurlijke actieve stoffen.

Lees meer
Nieuws

Horizonscan Sanofi gepresenteerd

Sanofi presenteerde haar R&D strategie en de geneesmiddelen in ontwikkeling. De industrie kan dit niveau van R&D investeringen niet volhouden. Veranderingen zijn nodig.

Lees meer

Oproep CBG voorman voor eenvoudige bijsluiters

Ton de Boer, voorzitter CBG doet in een interview in het NRC een oproep voor eenvoudiger bijsluiters.

Lees meer

Trouw over uitdagingen behandeling op maat

Met meer kennis over DNA zou iedereen een behandeling op maat krijgen. Een lonkend perspectief, maar zover is het nog niet.

Lees meer

Genetische verschillen beïnvloeden effectiviteit geneesmiddelen

Medicijnen werken niet volgens het ‘one size fits all’-principe, omdat genetische verschillen hun effectiviteit beïnvloeden, aldus onderzoek van promovendus Julia Hillger.

Lees meer

Consultatie geneesmiddelenontwikkeling voor kinderen met zeldzame ziekten

Dankzij EU-wetgeving zijn de afgelopen 10 jaar veel geneesmiddelen voor kinderen ontwikkeld. Meer inspanningen zijn echter nodig om kinderen met zeldzame ziekten te helpen.

Lees meer
Ontvang ook onze nieuwsbrief