Diabetes

Lange tijd werd diabetes mellitus gezien als een ziekte die alleen in rijke landen voorkomt. Maar diabetes mellitus type 2 ontwikkelt zich in de richting van een wereldwijde volksziekte. Elke 7 seconden sterft er iemand aan diabetes. In ontwikkelingslanden houdt 50% van de gezondheidszorg direct of indirect verband met diabetes.

Een op de elf volwassenen heeft nu diabetes. In 2040 zal dat een op de tien zijn. De aantallen stijgen veel sneller in lage- en middeninkomenslanden. Volgens de WHO zal in 2030 diabetes een van de zeven belangrijkste doodsoorzaken zijn. 80 procent van de mensen die overlijden aan diabetes wonen in landen met lage- en middeninkomens.

Bron: International Diabetes Federation, IDF Diabetes Atlas 2015

Ondersteuning hulpprojecten diabetes

Sanofi is actief betrokken bij initiatieven van maatschappelijke organisaties over de hele wereld en heeft partnerschappen met lokale gezondheidsautoriteiten en NGO’s om de kennis over en diagnose van diabetes te verbeteren en hulpverleners te trainen. Klik hier voor een interactieve kaart om de projecten te bekijken.

Uitgelicht: Diabetes in Afrika

In Afrika is het aantal patiënten met diabetes mellitus type 2 de laatste 15 jaar verdubbeld. Op dit moment hebben 7 miljoen mensen diabetes mellitus. In Afrika is diabetes mellitus de oorzaak van 60% van alle amputaties. De verwachting is dat het aantal Afrikanen dat lijdt aan diabetes met 111% zal zijn toegenomen in 2025.

Daarom ondersteunt Sanofi diverse projecten van hulporganisaties als Santé Diabète Mali en Handicap International in verschillende Afrikaanse landen. De maatregelen richten zich op voorlichting, preventie, behandeling en revalidatie van diabetespatiënten.

Samen met International Diabetes Federation (IDF) heeft Sanofi  in de landen van de Sub-Sahara regio (Congo Brazzaville, Guinea Conakry, Madagascar, Rwanda, Senegal, Cameroon, Ghana, Kenia, Tanzania, Oeganda) een trainingsprogramma opgezet om voetamputaties t.g.v. diabetes te voorkomen: Diabetes Africa Foot Initiative (DAFI).

In 2016 heeft Sanofi met UNFM, RAFT en de Senghor Universiteit in 13 Afrikaanse landen een grootschalig e-learning programma geïntroduceerd voor de nascholing van artsen en verpleegkundigen.

Meer informatie

Focus

Verantwoord ondernemen

Sanofi zoekt continu naar een balans tussen toegang tot goede gezondheidszorg, innovatie en duurzaamheid van zorgsystemen.

Lees meer

Kengetallen

In 2016 heeft Sanofi € 5,2 miljard geïnvesteerd in R&D. De helft van de banen is in Europa, evenals de helft van de klinische studies. Acht van de 14 R&D sites staan in de EU.

Lees meer

Onderzoek in Nederland

Sanofi voert in Nederland relatief een groot aantal studies uit naar nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, auto-immuunziekten, zeldzame ziekten, diabetes en hart -en vaatziekten.

Lees meer

Kosten geneesmiddelen in Nederland

In 2016 werd in Nederland € 96 miljard uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg. € 5 miljard daarvan was voor geneesmiddelen die worden vergoed uit het basispakket.

Lees meer

Duurzame werkwijzen

In de afgelopen 30 jaar kwam 34% van de nieuwe kleine moleculen uit flora en fauna (vaccins en biologische geneesmiddelen niet meegerekend). Sanofi zoekt voortdurend naar synthetische vormen van de natuurlijke actieve stoffen.

Lees meer
Nieuws

Sanofi Award voor Maarten Deenen

De Sanofi Award 2017 voor de beste onderzoekspublicatie van een ziekenhuisapotheker in 2016 is toegekend aan Dr Maarten Deenen.

Lees meer

AMR kan zich ontwikkelen tot levensbedreigend issue

Sanofi introduceert een nieuwe app in de strijd tegen antimicrobiële resistentie, speciaal voor kinderen en tieners.

Lees meer

Wereld Diabetes Dag in teken van vrouwen

Wereld Diabetes Dag staat geheel in het teken van vrouwen en diabetes en hun recht op een gezonde toekomst.

Lees meer

Verpleegkundigen signaleren problemen met medicijnen

NIVEL: 85% van de verpleegkundigen en verzorgenden heeft in het werk te maken met patiënten die hun medicijnen niet goed gebruiken.

Lees meer

Nationale servicedesk personalised medicine

Op 1 februari 2018 start de nationale servicedesk voor verantwoord omgaan met vraagstukken over Personalised Medicine.

Lees meer
Ontvang ook onze nieuwsbrief