Sanofi: Real life studie naar diabetes

22 september 2017 – Tijdens de jaarvergadering van de European Association Study Diabetes (EASD) presenteerde Sanofi haar real life studie naar diabetes.

Sanofi zet zich in voor het managen en behandelen van diabetes door wetenschappelijk onderzoek en het verzamelen van data voor een beter begrip van diabetes en de impact van deze ziekte op het dagelijks leven en de mogelijke behandelingen.

Real World Observation Studies

Tijdens het EASD-congres presenteerde Sanofi de resultaten van haar Real World Observation Studies, een programma dat een nieuw inzicht geeft in het managen van diabetes. Het gaat hier om echte waarnemingen, studies naar het beheersen en behandelen van de aandoening in de dagelijkse praktijk (real world situation).

Met de gegevens uit diverse gemeenschappen wordt het mogelijk om de resultaten van patiënten in real-life settingen te analyseren. Deze onderzoeken kunnen parallel lopen met klinische proeven voor het bepalen van de ultieme effectiviteit van behandelingen, die zijn goedgekeurd voor gebruik door specifieke populaties.

Basale insulinebehandeling

Het Real World-programma van Sanofi omvat het bestuderen van diabetesmanagement onder bijna 200.000 mensen, die een basale insulinebehandeling gebruiken. De informatie helpt artsen en inkopers van zorg om de impact van de risico’s van hypoglycemie (laag bloedsuikerspiegel) beter te begrijpen.

Programma’s zoals Sanofi’s real-life waarnemingsstudies kunnen helpen bij het voorkomen van diabetes en zorgverleners voorzien van informatie, die zij nodig hebben om effectievere en meer gepersonaliseerde diabetesbeheersplannen te ontwikkelen.

Over diabetes

Diabetes treft meer dan 420 miljoen mensen wereldwijd en is een van de grootste uitdagingen van de gezondheidszorg. Een vergrijzende populatie en een toename van obesitas leiden tot een groeiende prevalentie van deze aandoening. In Europa 59,8 miljoen mensen diabetes – dat aantal stijgt tot 71,1 miljoen rond 2040.

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee