Mens, Medicijn en Maatschappij

19 september 2017 – Plaats de kosten van geneesmiddelen in de context van de opbrengsten, aldus de oproep de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in haar reactie op de Miljoenennota.

Directeur van de Vereniging Gerard Schouw: “Betere geneesmiddelen zorgen voor een langer en aangenamer leven, hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. En ze zorgen voor besparingen op andere zorgkosten.”

Begrip over en weer

De farmaceutische sector begrijpt volgens Schouw de maatschappelijke en politieke zorgen over de betaalbaarheid van de zorg en wil haar bijdrage leveren aan budgetbeheersing. Daarom sluit de Vereniging graag een zorgakkoord met het nieuwe kabinet. In zo’n akkoord kunnen afspraken komen over de ontwikkeling van het zorgbudget, maar ook over de context van die ontwikkeling. Zoals het stimuleren van research & development, ontwikkeling van betere diagnostische tests, nieuwe prijsmodellen en goede registers waarin werking en bijwerking van medicijnen worden bijgehouden.

Mens, Medicijn en Maatschappij

Om meer aandacht te vestigen op de opbrengsten van geneesmiddelen, publiceerde de Vereniging het maatschappelijk verslag Mens, Medicijn & Maatschappij.  Het verslag geeft een breed beeld van de maatschappelijke waarde van geneesmiddelen. Patiënten vertellen wat een geneesmiddel voor hen betekent. Geneesmiddelenontwikkelaars en experts uit het veld lichten de laatste innovaties toe.

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee