Acties Sanofi nieuwe antibiotica

20 januari 2016 – De “Declaration by the Pharmaceutical, Biotechnology and Diagnostics Industries on Combating Antimicrobial Resistance` is een ongekende mijlpaal. De ondertekening door Sanofi is vanzelfsprekend.

Sanofi is al vele decennia een belangrijke speler in antibiotica, met een breed assortiment dat bestaat uit 11 antibiotica ‘families’ en 23 verschillende moleculen. Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe antibiotica heeft prioriteit bij Sanofi.

Samenwerkingsverbanden voor nieuwe antibiotica

Sanofi doet het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe antibiotica voor een belangrijk deel samen met partners. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

EU Innovative Medicines Initiative

Sanofi is tevens partner in diverse projecten van IMI, waaronder het project New Drugs for Bad Bugs (ND4BB). IMI, het Europese Innovative Medicines Initiative, is het grootste publiek-private partnership (PPP) in de sector life sciences ter wereld, met een budget van 3,3 miljard euro voor 2014-2024.

Het IMI New Drugs 4 Bad Bugs-programma vormt een ongekende samenwerking tussen industrie, de academische wereld en biotech organisaties in de strijd tegen antibioticaresistentie in Europa door het aanpakken van wetenschappelijke, regelgevende en zakelijke uitdagingen die de ontwikkeling van nieuwe antibiotica belemmeren.

Het ND4BB programma bestaat momenteel uit zeven projecten. Sanofi neemt deel aan de projecten:

 • COMBACTE-MAGNET voor het creëren van een pan-Europees netwerk van klinische sites
  met AMC, ErasmusMC, UMC Utrecht en Stichting Katholieke Universiteit (Radboud)
 • TRANSLOCATION om geneesmiddelen in bugs te krijgen (en te houden)
  geen Nederlandse centra betrokken
 • ENABLE, een platform voor het ontdekken en ontwikkelen van antibiotica
  met Stichting VU-VUMC
 • DRIVE-AB, dat nieuwe economische modellen maakt voor antibiotica-ontwikkeling
  met Stichting Katholieke Universiteit (Radboud) en Universiteit Wageningen

Meer informatie

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee