Nieuws

Sanofi Award voor Maarten Deenen

17 november 2017 - De Sanofi Award 2017 voor de beste onderzoekspublicatie van een ziekenhuisapotheker in 2016 is toegekend aan Dr Maarten Deenen.

AMR kan zich ontwikkelen tot levensbedreigend issue

16 november 2017 - Sanofi introduceert een nieuwe app in de strijd tegen antimicrobiële resistentie, speciaal voor kinderen en tieners.

Wereld Diabetes Dag in teken van vrouwen

13 november 2017 - Wereld Diabetes Dag staat geheel in het teken van vrouwen en diabetes en hun recht op een gezonde toekomst.

Verpleegkundigen signaleren problemen met medicijnen

9 november 2017 - NIVEL: 85% van de verpleegkundigen en verzorgenden heeft in het werk te maken met patiënten die hun medicijnen niet goed gebruiken.

Nationale servicedesk personalised medicine

9 november 2017 - Op 1 februari 2018 start de nationale servicedesk voor verantwoord omgaan met vraagstukken over Personalised Medicine.

COP23 Bonn klimaat en gezondheid

8 november 2017 - In Bonn vindt de VN Climate Change Conference plaats. Ook geneesmiddelenbedrijven als Sanofi zetten zich in voor dit belangrijke, maatschappelijke thema.

Sanofi investeert in digitale technologieën voor productie biologische geneesmiddelen

3 november 2017 - Sanofi zet digitale technologieën en robots in voor de productie van biologische geneesmiddelen. 

KNMP-campagne Wijs met medicijnen

2 november 2017 - Onlangs startten de KBO-PCOB en de KNMP de campagne Wijs met medicijnen om veilig medicijngebruik door ouderen te bevorderen.

Reacties op initiatief Schippers voor gelijke toegang geneesmiddelen in EU

26 oktober 2017 - Volgens minister Schippers moeten farmaceuten geneesmiddelen in alle EU lidstaten aanbieden, wanneer de Europese Commissie een centrale markttoelating afgeeft.

Wereld Polio Dag

24 oktober 2017 - Op 24 oktober is het Wereld Polio Dag. Binnenkort is deze ziekte volledig uitgeroeid, doordat overal ter wereld kinderen worden ingeënt.

1 2 3 102

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee