Nieuws

Mens, Medicijn en Maatschappij

19 september 2017 - Plaats kosten van geneesmiddelen in de context van opbrengsten, aldus de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen in haar reactie op de Miljoenennota.

Oproep duidelijke spelregels pakketsluis

19 september 2017 - Prijsonderhandelingen mogen er niet toe leiden dat patiënten te lang moeten wachten op een effectief nieuw geneesmiddel, aldus de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

EFPIA jaarverslag 2016: werken aan oplossingen

15 september 2017 - Jaarverslag EFPIA: In innovatieve farmaceutische industrie werken meer dan 100.000 wetenschappers en onderzoekers in Europa aan het vinden van nieuwe therapieën.

BeNeLuxA: internationale samenwerking geneesmiddelen

13 september 2017 - België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk (BeNeLuxA) werken samen om nieuwe geneesmiddelen sneller en tegen een aanvaardbare prijs beschikbaar te maken voor patiënten.

Rondetafelgesprek ontwikkeling van proefdiervrije methoden

11 september 2017 - 14 september 2017 vindt in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over de ontwikkeling van proefdiervrije onderzoeksmethoden plaats. De sprekers hebben hun visie al in position papers uiteen gezet.

Sanofi over welzijn proefdieren

11 september 2017 - Het is wettelijk verplicht om geneesmiddelen te testen op proefdieren. In Nederland doet Sanofi geen onderzoek met proefdieren.

Onderzoek voor vermindering gebruik proefdieren

8 september 2017 - Geneesmiddelenbedrijven werken samen met EU overheden en academische centra aan wettelijke acceptatie van alternatieven voor dierproeven.

Kan onderzoek met dieren ook anders?

7 september 2017 - Oratie hoogleraar proefdierwetenschappen Jan-Bas Prins: LUMC vindt onderzoek naar verfijning en vermindering van dierproeven belangrijk.

Brede samenwerking voor betere voorspelling potentiële bijwerkingen

6 september 2017 - Het IMI eTOX-project integreert bioinformatica en chemoinformatica om de veiligheid en de bijwerkingen van geneesmiddelen beter te voorspellen.

Nederlandse investering in nieuwe antibiotica

5 september 2017 - De Nederlandse overheid investeert 2 miljoen euro in het Global Antibiotic Research and Development Partnership, een initiatief van WHO en DNDi.

1 2 3 98

Ontvang ook onze nieuwsbrief
Praat mee